ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Το χρονικό της συντριβής του πολιτικού κυπριακού αεροσκάφους και οι κινητοποιήσεις του κρατικού μηχανισμού έχουν σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ως εξής:

10:30 πρώτη ανεπιτυχής επικοινωνία με το πολιτικό αεροσκάφος που εκινείτο αριστερά της Κέας. Χαρακτηρισμός της κατάστασης ως renegate.

10:33 ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

10:34 η ΥΠΑ ενημερώνει ότι πρόκειται για κυπριακό μπόινγκ, το οποίο έχει δηλώσει υψηλές θερμοκρασίες στο πιλοτήριο.

10:54 το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης κηρύσσει κατάσταση επιφυλακής και θέτει τα μέσα διάσωσης σε άμεση ετοιμότητα.

11:00 απογείωση των δύο F-16.

11:35 ενημερώνεται το αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα από τον αρχηγό του σχηματισμού των F-16, ότι δεν φαίνεται ο κυβερνήτης, ενώ ο συγκυβερνήτης έχει πέσει μπρος στο κάθισμα.

11:40 δίνεται εντολή για την απογείωση αεροναυαγωστικού μέσου για την περιοχή Μακρονήσου.

11:55 διαπιστώνεται ότι το πολιτικο αεροσκάφος έχει βόρεια πορεία κατερχόμενο και ακολουθούμενο από τα F-16.

12:05 το αεροσκάφος συνετρίβη.

1 σχόλιο:

Πόπη Σουφλή είπε...

Δεν ξέρω ποιός ή ποιά είσαι. Αυτή η τραγωδία, σημάδεψε τη ζωή μου, κι ας μην ήξερα κανέναν σ' εκείνο το μοιραίο αεροπλάνο. Από το 2003, μαζί με κάποιους ανθρώπους, δίνουμε μάχη για να μην γίνει σκυβαλότοπος το Μαύρο Βουνό. Τα τελευταία πέντε χρόνια, από εκείνη τη μοιραία μέρα, ο αγώνας μας, έχει και το ηθικό στοιχείο. Αυτό που λέει ότι δεν μπορεί να σκεπαστούν με σκουπίδια οι αληθινοί τάφοι 121 ψυχών. Στείλε μου μήνυμα στο attiknea@otenet.gr αφού δεις το attikanea.blogspot.com
Πόπη Σουφλή